Vi alla använder oss av träningskläder när vi tränar, men de kan se mycket olika ut på olika personer. Vissa använder en typ av träningskläder medan andra använder en annan. Det finns många bra sorter, många bra kläder i rätt material man kan använda sig av. På samma sätt finns där dåliga sorter och dåliga material kläderna kan vara gjorda av.

Det finns många faktorer som spelar roll i avgörandet om dina träningskläder är bra för dig och din träning. För det första är det träningstypen som avgör det mesta. Är din träningstyp simning så är det inte direkt nödvändigt att du köper nya skor. Inte heller behöver du köpa nya skidglasögon om din träningstyp är dans. Nej, olika träningar behöver olika träningskläder. Men för att göra det enklare för oss så skalar vi bort dessa sporter och mindre vanligare träningssätt.

Ett av de absolut vanligaste sätten att träna på i Sverige idag är att vara ute och löpa. Detta är en fantastisk träningstyp då du både får frisk luft, vara ute i naturen, kan fokusera på dig själv och låta tankarna flöda fritt. Dessutom är det en träningstyp där du själv sätter tempot. De absolut flesta kan vara ute och jogga, eller promenera. Tyvärr har många helt fel träningskläder på sig för denna typ av träning. Vanligt är det att man har kläder gjorda av bomull. Bomull drar åt sig svettet din kropp utsöndrar vilket leder till att du blir tyngre och tyngre ju mer du svettas. På vintern, när många har på sig mer kläder när de joggar, är detta ett ännu större problem då svettet fastnar i kläderna och kyls ned. Det gör dig kall helt enkelt. Kall och tung. Bättre är det då att använda andra material som andas och släpper ut svettet. Många skulle uppleva löprundan som mycket mer behaglig med dessa träningskläder jämfört med kläder gjorda av bomull.