Det har dykt upp lite frågor kring olika kosttillskott som jag tänkte att jag skulle besvara. Bland annat har jag fått en fråga kring vilket märke jag själv använder mig av, och jag har faktiskt fastnat för Helhetshälsa, som jag tycker har riktigt bra produkter utan en massa skräp till innehåll.

Ett exempel som jag gärna tar upp är deras magnesiumtabletter. Magnesium som kosttillskott är ett av de ämnen som faktiskt kan vara värt att satsa på, speciellt om du – precis som jag – utövar konditionsidrotter som löpning, cykling och längdskidåkning. Magnesium är bland annat krampförebyggande, vilket bör intressera de flesta aktiva.

Men räcker det med att köpa vilka magnesiumtabletter som helst? Absolut inte, om du frågar mig. Och det är här som Helhetshälsa kommer in i bilden. Det finns nämligen två typer av magnesiumtabletter. Det ena är bra magnesium och det andra är dåligt magnesium.

Det finns som sagt bra tabletter, som exempelvis Magnesium Optimal från Helhetshälsa. Bra tabletter innehåller antingen magnesiumcitrat (som burken från Helhetshälsa) eller magnesiumlaktat. Dessa båda hjälper både nerver och muskler att fungera som de ska, vilket bland annat förebygger just kramp.

Sedan finns det mindre bra (läs dåligt) magnesium. Detta är exempelvis magnesiumkarbonat och magnesiumhydroxid, som inte fyller någon större funktion alls i kroppen. Men det låter ju åtminstone bra att kunna säga att man säljer magnesium. En negativ bieffekt av dessa båda är dessutom att de begränsar kroppens upptagningsförmåga av järn.

Så nästa gång du letar efter bra kosttillskott i form av magnesium, se då till att göra ett bra val.  Visst, bra magnesiumtabletter är dyrare än dåliga, men du får åtminstone lite effekt av det. Tillskott från Helhetshälsa hittar du exempelvis hos piggabutiken.se.