bra träningskläderAtt välja bra träningskläder är någonting som kan avgöra hur träningen går och hur träningen upplevs. Har man rätt träningskläder för rätt aktivitet vid rätt tidpunkt så kommer både resultatet av träningen att öka och upplevelsen av träningen kommer att bli bättre.

Vad som klassas som bra träningskläder är både ren fakta och personligt tycke. Vi tycker inte alla om exakt samma slags träningskläder, men materialet de är gjorda av kan vara till det bättre eller sämre. Vad för slags träningskläder man ska använda avgörs naturligtvis också mest på vad det är för slags träning man ska utföra i kläderna.

Bra träningskläder, bättre resultat!

För att göra det så enkelt som möjligt tar vi en träningsform som många sysslar med som exempel. De absolut flesta har varit ute och joggat någon gång i sitt liv. Vissa gör det varje vecka, andra lite då och då och en liten klump människor gör det nästan varje dag. Denna form av träning kräver egentligen inte några extremt speciella träningskläder, men nog har du sett kläderna på den där personen som joggar förbi huset varje dag. Här beror mycket på vad det är för väder. Är det vinter och kallt ute gäller det att klä på sig mycket. Träningskläderna bör vara lätta men värmande. Dessutom bör de inte vara gjorda av absorberande material så som bomull. Klä dig gärna med flera olika lager. Är det sommar och varmt så är det shorts och t-shirt som gäller, möjligtvis ett linne som alternativ. Det är också viktigt här med rätt material på dina träningskläder. Har du träningskläder gjorda av bomull så kommer de snabbt att absorbera ditt svett och göra dig tung och blöt. Det är obekvämt och det gör att du plötsligt behöver springa omkring med massa extra vikt. Använd alltid, oavsett väder och årstid, träningskläder gjorda av funktionsmaterial. Då kommer både resultatet och upplevelsen av träningen att höjas.